Het Koningstheater stond in 2014 weer te koop, met als bestemming Cultuur en Ontspanning. Tot en met 26 september van dat jaar konden plannen worden ingediend. Het universum riep ons! RUIM maakte een hernieuwd plan voor een fysieke ruimte waar verschilmakers samenkomen, dit keer met het Koningstheater als concreet uitgangspunt. We zagen een ontmoetingsplek en podium voor ons waar kunst en ondernemerschap ruimte krijgen en ideeën tot realisatie konden worden gebracht. Kunstenaars, jonge ondernemers, initiatieven en projecten zouden zichtbaar worden gemaakt, aan elkaar verbonden waar dat waardevol is, en zouden toegankelijk zijn voor heel Den Bosch.

Verschillende RUIMers (Nieske, Monique, Harmen) hebben zich in de zomer van 2014 ingezet voor het plan door zaken uit te zoeken, op te schrijven en in gang te zetten. Samen met partners streefden we ernaar een plan te maken dat zowel inhoudelijk, financieel als bouwtechnisch overtuigde zodat de nieuwe generatie frisse cultuurmakers en ondernemers het gebouw nieuw leven in kon blazen. We vonden investeerders die in ons plan geloofden en het financiële stuk (de aankoop en verbouwing) voor hun rekening wilden nemen. Op 26 september viel het plan bij de Gemeente ‘s-Hertogenbosch op de deurmat. Helaas wees zij dat najaar alle 13 ingediende plannen af; geen enkele voldeed aan alle gestelde eisen. Het Koningstheater bleef onverkocht! Hoe de invulling nu zou gaan plaatsvinden? Wij bezonnen ons alvast op de mogelijkheden.

In april 2015 betrok RUIM alsnog heel even het Koningstheater, via de Atelier Beheer Stichting. Eind mei moesten we er alweer afscheid van nemen. Maar deuren naar nieuwe mogelijkheden gingen al snel open! Lees op onze blog of op Facebook over ons volgende broedplaats-avontuur in Drie Mollen.

Dit document is de projectvisie van RUIM die onderdeel is van het ingediende plan:

De huiskamer van Den Bosch waar jonge ondernemers, cultuurmakers, kunstenaars en pioniers zich presenteren en elkaar ontmoeten, inspireren, uitdagen en versterken. Een plek waar altijd iets gebeurt en waar frisse initiatieven floreren. #firestarter

Date: september 21 Category: mogelijk maken
View Work